Audi A7 Sportback je novi dinamični in športni obraz znamke

20. 10. 2017
Deli

Kot je napovedoval, je Audi predstavil novi A7 Sportback, za katerega Audijev šef oblikovanja Mark Lichte pravi, da je "novi dinamični in športni obraz znamke".

Audi A7 Sportback izhaja iz študije Prologue, ki jo je znamka leta 2014 predstavila v Los Angelesu, zanj pa sta značilni sveža, mišičasta zunanjost in prečiščena notranjost. Med oblikovanjem potniške kabine so izrazili predvsem horizontalne linije, ki poudarjajo občutek zračnega prostora. Novi Audi A7 je sicer krajši od predhodnika, a ima daljšo medosno razdaljo, kar se bo najbolj odrazilo v udobju na zadnjih sedežih.

Na osrednjem delu armaturne plošče sta dva zaslona, zgornji 10,1-palčni za upravljanje infozabavnih pripomočkov, spodnji 8,6-palčni pa za upravljanje klimatske naprave, drugih funkcij za udobje in vnašanje besedila v sistem. Med tehnologijami izstopa daljinski sistem za parkiranje, ki samodejno opravi manever parkiranja in speljevanja s parkirnega prostora, voznik pa ga upravlja preko pametnega telefona. Kot pravijo pri Audiju, bo na voljo prihodnje leto.

Kaj pa pogonska tehnika. V začetku bo na voljo 340-'konjski' 3-litrski turbobencinski motor TFSI V6 v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, pozneje pa mu bodo sledili bencinski štiri- in šestvaljniki in turbodizelski motorji. Motorji bodo povezani tudi z blagim hibridom, ki bo deloval na električni tok z napetostjo 48 voltov in bo pripomogel k manjši porabi goriva in manjšim izpustom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja