Bodo Audijeve težave olajšale delo Kitajcem?

25. 9. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Za nekaterre težava bi za druge bila lahko dobra priložnost.

Kitajski proizvajalec električnih vozil Nio se je pojavil kot potencialni kupec Audijeve tovarne v Bruslju, ki se sooča z zaprtjem. Po poročanju belgijskega časopisa De Tijd, Nio pripravlja ponudbo za nakup tovarne.

Preberite še:

Nio ET9

Nio ET9

Nio

Skupina Volkswagen, lastnica Audija, je julija sporočila, da, zaradi nizkega povpraševanja po modelu Q8 E-Tron, ki je edini model, ki ga tam izdelujejo, razmišlja o zaprtju bruseljskega obrata .

Proizvodnja avtomobilov v Bruslju bi Niu pomagala, da bi se izognil višjim carinam na uvoz kitajskih električnih vozil, ki jih je uvedla Evropska unija. EU na avtomobile tega kitajskega proizvajalca, izvožene na evropski trg, zaradi preiskave glede nepravičnih državnih subvencij kitajskim proizvajalcem električnih vozil, trenutno uvaja 21-odstotne carine.

Bodo Audijeve težave olajšale delo Kitajcem?
Nio

Pri Niu so se komentarjev na to temo vzdržali, kot poroča nemški Automobilwoche pa so predstavniki belgijskih sindikatov potrdili, da je delegacija potencialnih kitajskih vlagateljev obiskala bruseljsko tovarno.

Po podatkih tržnih raziskovalcev Dataforce je Nio v prvih osmih mesecih leta v Evropi prodal 1.777 avtomobilov, med katerimi prednjači limuzina ET7.

Upor delavcev v tovarni. Ukradli so ključe že izdelanih avtomobilov

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem