Audi je predstavil kompaktni SUV Q2

1. 3. 2016
Deli

Audi je v Ženevi predstavil svoj dolgo pričakovani kompaktni športni terenec Q2.

Čeprav je bilo uporaba imena vprašljiva, so Audiju za poimenovanje kompaktnega športnega terenca le odobrili oznako Q2. Avtomobil z dolžino 4,19 metra, višino 1,51metra, širino 1,79 metra in medosno razdaljo 2,60 metra, zaradi katere ima kratke previse, kot pravijo pri Audiju, izpolnjuje osnovna pričakovanja kupcev športnih terencev, ki si želijo visokega vstopanja, dobre vidljivosti in velikega prtljažnika, ki pri Audiju Q2 sega od osnovnih 405 do povečanih 1.050 litrov. Voznikov sedež je kljub temu nameščen precej nizko v razmerju do volanskega obroča in ohranja občutek sedenja v limuzini.

Audi Q2 bo svojim lastnikom omogočal precej individualnosti in možnosti ureditve po lastnem okusu, na voljo pa bo večina info-zabavnostnih in asistenčnih sistemov, ki jih poznamo tudi iz drugih modelov. Med njimi bo tudi možnost nadgradnje na Audijev virtualni kokpit.

Tehnično se seveda naslanja na koncernsko platformo MQB, s poltogo zadnjo premo na različicah s prednjim in večvodilno na različicah z zadnjim pogonom. Motorjev bo v začetku šest. Bencinske zastopajo litrski trivaljnik ter 1,6- in 2,0-litrska štirvaljnika, dizelske pa štirivajniki z delovnimi prostorninami 1,6 in 2,0 litra. Njihove moči segajo od 116 do 190 'konjev', vsi pa bodo na voljo s šeststopenjskimi ročnimi ali sedemstopenjskimi menjalniki z dvojno sklopko.

Audi Q2 bodo v Evropi začeli prodajati jeseni 2016, naročila pa bodo možna že poleti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"