Audi je predstavil svoj prvi študijski avtomobil za animirani film

Audi je pripravil električno študijo Audi RSQ e-tron, fikcijski zmogljivi superšportni kabriolet, ki ga seveda poganja elektrika in bo nastopil v animiranem filmu 'Spies in Disguise', ki ga bo septembra 2019 na velika platna pripeljal Twenty Century Fox.

Audi je predstavil svoj prvi študijski avtomobil za animirani film (foto: Audi) Audi
2. 11. 2018

Električni superšportnik, osebno vozilo glavnega junaka filma Lancea Sterlinga, ki mu je glas posodil Will Smith, je nastal v sodelovanju z oddelkom Audi Design in podjetjem Blue Sky Studios, v njem pa sta združeni avtomatizirana vožnja z umetno inteligenco ter transformacijska tehnologija.

S hologramskim merilnikom hitrosti, električnim pogonom in popolnoma avtomatizirano tehnologijo vožnje dvosedežnik predstavlja Audijev vizionarski oblikovni jezik. Ker je namenjen tajnemu agentu, so ga opremili tudi z vrsto dodatkov, ki jih glavni junak potrebuje pri svojem poslu.

Kot pravi Audijev podpredsednik za tržne komunikacije Giovanni Perosino: »Mednarodna vohunska zgodba s prihodnjimi tehnologijami, ki lahko rešijo svet, se odlično sklada z znamko Audi. Podobno kot velja za naše avtomobile, so ključni elementi zgodbe inovacije, zmogljivosti in zabava.«