Audi na jubilejnem 180. Aninem plesu

30. 7. 2015
Deli

V eni najlepših in najbolj akustičnih dvoran v Evropi, Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška, se je v noči iz sobote na nedeljo v vsem svojem sijaju znova "odvrtel" Anin ples.

Program "slovenskega Opernbala" v organizaciji Rotary Cluba Ljubljana Emona se je v skladu s 180-letno tradicijo začel natančno ob 19 uri. Gostje so v dvorano vstopali ob pozdravnih taktih orkestra Akord z balkona, ob 20 uri pa se je ob osmih udarcih gonga slovesno začela prireditev. Sledile so fanfare in vstop 20 natakarjev s prvim krožnikom Aninega svečanega menuja, ki ga je pripravila slovenska mladinska kuharska reprezentanca pod vodstvom kuharskega mojstra Boruta Jakiča, nosilca najvišjih kuharskih priznanj doma in v tujini. Rdeča nit letošnjega menuja je bilo kulinarično in enološko popotovanje po 180 letni zgodovini Aninih plesov. V novo jutro so udeležence plesa in zunanje opazovalce po taktih Quarteta Bojčevski z novim Audijem Q7 popeljali baletniki Beograjskega narodnega gledališča.

Letošnji dobrodelni prispevek je bil namenjen zbiranju sredstev s katerimi bo Rotary klub Ljubljana Emona omogočil letovanje 48 otrok iz socialno ogroženih družin. Podelil ga je predstavnik generalnega pokrovitelja prireditve, gen dir. Porsche Slovenija gospod Heinz Slezak.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja