Audi prenovil serijo A3

5. 5. 2008
Deli

Audi je pred poletjem prenovil serijo A3. Tri- in petvratni (Sportback) kombilimuzini sta dobili z novimi (pri nekaterih opremah tudi LED-) lučmi, odbijači, prenovljeno motorno masko, novimi vratnimi kljukami, zunanjima ogledalcema z integriranimi smerniki in novim pokrovom prtljažnika (trivratni A3) bolj svež videz in sta tako oblikovno bližje čisto novemu A3 Cabrioletu.

Zanimivo je, da je po prenovi trivratni A3 daljši za 25 milimetrov, kar pomeni 4, 24 metra skupne dolžine. Sportback je še vedno dolg približno 4, 29 metra. Novinca se bosta prodajala s široko paleto motorjev. Na izbiro bo osem manj žejnih strojev (bencinski 1.6, 1.4 TFSI, 1.8 TFSI, 2.0 TFSI in 3.2 V6 ter turbodizelski1.9 TDI in dvakrat 2.0 TDI) z razponom moči od 75 do 184 kW. Med motorji so tudi varčnejše različice 'e', vključujoč model s 4, 5-litrsko porabo goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Po pričakovanjih bosta prenovljena novinca dobila novi Audijev sedemstopenjski menjalnik z dvema sklopkama, sicer pa bo večina motorjev povezanih s pet- oziroma šeststopenjskimi ročnimi menjalniki ali s šeststopenjskimi S tronici. Nov, a v večjih modelih že poznan, je sistem prilagodljivega vzmetenja Audi magnetic ride, s katerim bo Audi zagotovo utrdil položaj pri najzahtevnejših kupcih. Oblikovalci so A3 in A3 Sportbacku osvežili tudi notranjost, a brez revolucije. Bolj ali manj so se posvetili le stikalom in zračnikom ter prikazu podatkov potovalnega računalnika. Oprema bo bogatejša, v njej pa tudi Audijev parkirni sistem.

Foto: Audi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja