Audi Q3 je tu

12. 5. 2011
Deli

Audi v Šanghaju končno predstavlja kompaktni SUV Audi Q3, ki so ga sicer zasnovali na platformi Volkswagna Tiguana, seveda pa v skladu s filozofijo ingolstadtske znamke ponuja več imenitnosti.

Kupejevsko zasnovana karoserija 4,39 metra dolgega, 1,83 metra širokega in 1,60 metra visokega avtomobila izraža precej športnosti, ki jo poudarjajo tudi značilne luči in izrazito poševna zadnja šipa. Notranjost bo precej prostorna in po audijevsko lično urejena, vozniku in potnikom pa bo na voljo tudi uporaba vsakršne zabavne in uporabne elektronike.

Pozneje jim bo na voljo tudi navigacija MMI navigation plus z uporabo mobilnega telefona prek vmesnika Bluetooth z modulom UMTS, sistem Audi connect pa bo omogočal tudi dostop do spleta. Športnim podvigom lastnikov bo ustrezal tudi prtljažnik z osnovno prostornino 460 in s povečljivostjo na 1.365 litrov.

Audi Q3 v osnovi tehta približno 1.500 kilogramov, kar so inženirji dosegli predvsem s komponentami iz žilavega jekla in aluminija, zato je trem štirivaljnikom s turbopouhalom in z neposrednim vbrizgom goriva v valje delo precej olajšano. Dvolitrska bencinska motorja TFSI razpolagata s 125 ali 155 kW, dizelski pa s 103 kW največje moči.

Gospodarnost jim povečujeta tudi sistem start-stop in sistem za rekuperacijo zavorne energije. Audi Q3 je sicer tik pred zagonom serijske proizvodnje, saj naj bi ga začeli prodajati že junija, v Nemčiji pa bo menda na voljo za najmanj 29.900 evrov.