Takšna bo notranjost Audijevega izjemno pomembnega prihajajočega modela (FOTO)

4. 9. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Prelomni model bo sledil novi oblikovalski filozofiji notranjosti, poleg tega je pomemben zaradi še enega dejstva.

Audi Q6 E-Tron bo električni SUV, ki se bo uvrščal med Q4 E-Tron in Q8 E-Tron; ta dva sta sicer že na voljo. Prihaja leta 2025, po velikosti pa bo najpodobnejši Audiju Q5, ki je precej priljubljen.

Audi Q5 Sportback: Pozornost (namenoma) zbuja z videzom. Kaj pa druge kvalitete? 

Prvi

Q6 E-Tron bo prvi Audi, osnovan na platformi Premium Platform Electric  (PPE), ki so jo inženirji iz Ingolstadta razvili skupaj s Porschejevimi, in prvi z novo elektroniko E3. Tukaj pa še ni konec, njegova notranjost je prva oblikovana po načelih nove oblikovalske filozofije.

Audi

3 dimenzije

Audi pri njej izpostavlja tridimenzionalnost postavitve elementov na armaturni plošči. Tako so ustvarili hierarhijo in večjo preglednost - kako bo to delovalo v praksi, bomo še videli. Pričakovano je kabina polna zaslonov, zdaj ima svojega tudi sopotnik. Vozniku bo pri upravljanju funkcij lahko pomagal tudi avatar, ki ga bo mogoče "komandirati" s pomočjo glasovnega upravljanja, za njim pa bo stala umetna inteligenca.

Audi

Preostanek kabine

Platforma PPE, ki je načrtovana za električni pogon, v notranjosti avtomobila omogoča več prostora, Q6 pa bo, po fotografijah sodeč, nudil tudi precej odlagalnih mest. Poleg prtljažnika za zadnjimi sedeži bo imel tudi nekaj prostora spredaj, kjer se pri večini avtomobilov na notranje zgorevanje skriva motor.

Audi

Audi bo SUV predvidoma predstavil prihodnje leto, medtem ko bo kupcem na voljo leta 2025.

Audi

Preberite še: Če imate avto te znamke, je večja verjetnost, da vam ga bodo pri nas ukradli

BONUS VIDEO: Audi Q8 E-Tron - tehnološki pionir zdaj še bolj izstopa!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol