Audi v Sloveniji uspešno

7. 7. 2009
Deli
Audi v Sloveniji uspešno (foto: Audi)
Audi

Pri avtomobilski znamki Audi, ki jo v Sloveniji zastopa podjetje Porsche Slovenija, so z rezultati v prvem polletju zadovoljni – kljub občutnemu padcu prodaje.

Znamka Audi je v segmentu prestižnih vozil uspela zadržati vodilno vlogo, saj tržni delež še vedno dosega skoraj 45 odstotkov, v mesecu juniju je dosegel celo 50%.

Analize avtomobilskega trga so pokazale, da se je zaradi težkih gospodarskih razmer najbolj zmanjšal delež prodaje podjetjem. Podjetja se letos praviloma izredno težko odločajo za nakupe novih vozil. Takšen trend prodaje vozil najvišjega razreda pričakujejo tudi do konca letošnjega leta.

Avtomobilska znamka Audi bo v drugi polovici leta na slovenski trg pripeljala prenovljeno vozilo Audi Q7 (julij) ter novo vozilo Audi A5 Sportback (september). Prav od novega vozila Audi A5 Sportback letos pričakujejo največ. Gre namreč za novo različico zelo modela Audi A5, ki je pridobil še dvoje zadnjih vrat. Audi A5 Sportback je coupé limuzina s petimi vrati in z zanimivim načinom odpiranja prtljažnih vrat – odpirali jih bomo skupaj z zadnjim steklom. Zanimanje za nov Audijev model je veliko, zato bodo predprodajne aktivnosti začeli že sredi meseca julija letos.

Foto: Audi

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"