Audijeva Licenca 44!

3. 3. 2008
Deli
Audijeva Licenca 44!

Zaradi številnih vprašanj, ki so se nanašala na objavljeno obvestilo o Audijevi Licenci 44, objavljeni v prilogi Avto magazina 4/2008, smo prosili Frenka Tavčarja, direktorja programa Audi pri podjetju Porsche Slovenija, d. o. o., da podrobno obrazloži to ponudbo.

AM: Kaj natančno je Licenca 44?

FT: To je novost v ponudbi jamstva za vozila Audi na slovenskem trgu. Gre za štiriletno jamstvo, ki je iz dveh delov. Prvi je kupcem Audijev že znan: garancija za prvo leto (skladno z zakonom o varstvu potrošnika) ter jamstvo po pogojih tovarne Audi za drugo leto (popravilo oziroma menjava vseh delov, ki so potrebni, da avtomobil spet normalno deluje v skladu z Audijevimi normativi). Novost je jamstvo po pogojih zavarovatelja za tretje in četrto leto, nanaša pa se na menjavo oziroma popravilo vseh pomembnih delov, ki lahko pomeni omembe vredne stroške za stranko, izključuje pa dele, podvržene normalni uporabi in izrabi. To jamstvo je skoraj enako kot jamstvo v drugem letu in je že vključeno v prodajno ceno avtomobila.

AM: Kakšno konkurenčno prednost pa ima Licenca 44?

FT: Audi Licenca 44 je podaljšano jamstvo za tretje in četrto leto uporabe. Pravilni izraz je jamstvo, in ne garancija. Za prvi dve leti dosedanje garancije oziroma jamstva ostane popolnoma enako kot do zdaj. Omogočili pa smo, da stranki ni treba živeti v strahu pred nepredvidenimi stroški, ki jih lahko ima v tretjem in četrtem letu uporabe, in to ob neomejenem številu prevoženih kilometrov! Prav gotovo bo vozilo z Licenco 44 imelo tudi višjo vrednost ob nadaljnji prodaji. Dileme, ali imeti Licenco 44 ali popust, ni ? Licenca 44 je vsebovana v prodajni ceni in ne vpliva na višino doseženega rabata pri prodaji. Trgovske marže so ostale nespremenjene. Jamstvo velja v Sloveniji in v tujini, Audiji z Licenco 44 pa bodo zagotovo imeli večjo vrednost pri nadaljnji prodaji zaradi rednega servisiranja na pooblaščenih servisih.

AM: Kakšni so pogoji za uveljavljanje Licence 44?

FT: To jamstvo lahko uveljavljajo lastniki novih Audijev s stalnim prebivališčem v Sloveniji, vozilo mora biti kupljeno pri enem od pooblaščenih trgovcev vozil Audi, registrirano v Sloveniji ter redno servisirano na enem od pooblaščenih servisov Audi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja