Audiju Q8 se bodo pridružili Q4 in trije novi elektrificirani modeli

Audijev upravni odbor je na generalni skupščini Audijevih delničarjev v Neckarsulmu objavil, da bo Audi precej razširil svojo paleto, saj se bo novemu Audiju Q8 kmalu sledil kupejevski križanec srednjega razreda Audi Q4, novi bodo tudi trije elektrificirani modeli znamke E-Tron,do prihodnjega poletja pa bodo pomladili tudi pet 'ključnih ' modelov.

Audiju Q8 se bodo pridružili Q4 in trije novi elektrificirani modeli (foto: Audi) Audi
2. 6. 2017

Audija Q8 in Q4 bosta na ceste po načrtih zapeljala do leta 2019. Do leta 2020 bodo predstavili tri nove električne modele, potem pa postopoma električne ali hibridne različice uvedli v vse ključne segmente. Med prenovljenimi modeli bosta še letos Audija A8 in A7, ki ju bodo predstavili 11. julija na Audijevem srečanju v Barceloni. Do leta 2025 naj bi predvidoma v Audijevi prodaji bila tretjina avtomobilov električna ali hibridna.

 Že aprila so s Porschejem sklenili pogodbo o razvoju skupne platforme za elektrificirane avtomobile, razvijali pa bodo tudi digitalne storitve myAudi. Do leta 2021 naj bi bila za vgradnjo v majhnih serijah pripravljena tudi tehnologija za avtonomne mestne avtomobile.

Značke: audi