Izšel je novi Avto magazin, tokrat prvič kot mesečnik

16. 3. 2017
Deli

Sedanja številka Avto magazina je nekaj posebnega, saj je z njo Avto magazin postal mesečnik. Doslej ste nas brali vsak drugi četrtek, odslej nas boste vsak drugi četrtek v mesecu. Na precej več straneh, z novo podobo, na drugačnem papirju in v večjem formatu. A zunanje spremembe niso tako pomembne kot notranje: vsebine bodo bogatejše, več pozornosti bomo namenili aktualnim temam, prebrali boste lahko več zanimivosti, reportaž, posebnosti. Seveda se svoji tehnični usmerjenosti in natančnosti ne bomo odpovedali.

Skoraj 20 let je minilo od takrat, ko so bili na Gospodarskem razstavišču zadnjič razstavljeni avtomobili. In ker je letošnji salon 24. po vrsti, je zgodovina ljubljanskega avtosalona dolga skoraj dobrih 40 let. Avto magazin jih šteje še malo več, okroglih 50. Prav nič ni presenetljivo, da smo torej stopili skupaj in pripravili sejemski katalog. Aktualno.

Ženevski parket vedno znova pomeni veliko zanimivih novosti, ki bodo kupcem dosegljive že v nekaj tednih ali mesecih, zanimivosti s tehnološke plati in ponudbo, ki hoče biti super, luksuzna ali vsaj s šestštevilčno ceno. Tudi letos! Reportaža.

Mercedesi že dolgo niso dolgočasni avtomobili, namenjeni predvsem starejšim kupcem. Zdaj ne navdušujejo zgolj s kakovostjo, ampak tudi z obliko. Verjetno se že ponavljamo kot papige, a če smo lahko Slovenci na kaj ponosni, smo lahko na Roberta Lešnika, našega rojaka, ki je povsem prenovil Mercedesovo podobo, tudi kupe razreda E. Vozili smo.

Ob nakupu novih letnih pnevmatik se marsikdo vpraša, katere naj izbere in ali naj se pri tem ozira le na ceno. Pri AMZS-ju so v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi, kot so nemški ADAC, avstrijski OAMTC in švicarski TCS, tudi letos opravili test letnih gum. Aktualno.

Pri Audiju pravijo, da so na model A5 zelo ponosni. Predvsem oblikovno je model pomenil temeljito prelomnico v Audijevi ponudbi, končno so z njim dobili tudi avto, ki se (lahko) igra s čustvi. Test.

Po vzoru nekaterih avtomobilskih znamk so se z Mondeom Vignale tudi pri Fordu kupcem odločili ponuditi nekaj več. Kratki test.

Obilica prostora, kopica odlagalnih mest, odličen motor, izvrstna vozna dinamika, česa si še želite? Da nekdo namesto vas poišče dobro gostilno in vam jo vnese v navigacijo? Zafira zna tudi to. Kratki test.

Če kje, potem se Escalade, s katerim so ob prelomu tisočletja pri Cadillacu vstopili v svet prestižnih križancev, dobro počuti na širokih ulicah Miamija. Reportaža.

Je najšibkejši, z najmanjšim motorjem v družini velikih potovalnih enduro motociklov KTM, a s tem še zdaleč ni začetniški. Z vstopnim modelom v družini Adventure KTM misli zelo resno. Vozili smo.

Pred karavano Formule 1 je naporna sezona. Tako vsaj lahko povedo tisti, ki so neposredno vpleteni v ta šport, saj so nova pravila dobesedno vse postavila na glavo. Dejansko ni od lani ostal 'kamen na kamnu', sprememb je toliko, da inženirji skorajda niso vedeli, kje začeti. Če bo to kaj pripomoglo k boljšim dirkam, pa bo seveda pokazal čas. A že zdaj je jasno, da vsi niso domače naloge naredili tako, kot bi jo morali. In da bi na vrhu lahko letos gledali druge obraze kot zadnjih nekaj sezon. Reportaža.

Nova številka je v prodaji od 16. marca 2017. Naslednja številka, 08/2017, izide 13. aprila 2017. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta, Avto magazin pa lahko berete tudi na tablicah in telefonih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol