Na ljubljanski obvoznici lahko izgubite tudi do eno uro. To je trenutno stanje na cestah

5. 8. 2024 | STA
Deli
Na ljubljanski obvoznici lahko izgubite tudi do eno uro. To je trenutno stanje na cestah (foto: Aljoša Rehar/STA)
Aljoša Rehar/STA

Tudi ponedeljek prinaša ... gnečo.

Na več avtocestnih odsekih nastajajo zastoji. Najdaljše zamude so na ljubljanski obvoznici, in sicer tudi do ene ure. Predor Šentvid občasno zapirajo. Kolone vozil so tudi na posameznih odsekih na gorenjski, štajerski in primorski avtocesti, na slednji je promet oviran tudi zaradi prometne nesreče, poročajo na prometnoinformacijskem centru.

Na zahodni ljubljanski obvoznici v smeri proti Primorski od Broda proti Brezovici zaradi gostega prometa občasno zapirajo predor Šentvid, potniki naj računajo na enourno zamudo. Iz smeri Šiške proti Kosezam in naprej proti Brezovici pa je na obvoznici zamuda 40 minut. Prav tako do enourne zamude prihaja iz smeri Dolenjske od Malenc proti Brezovici.

Na štajerski avtocesti je 15-minutni zastoj pred Trojanami v smeri proti Mariboru. 1,2 kilometra pa je dolga kolona vozil tudi pred Šentiljem proti Avstriji.

Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg 700 metrov, zastoji so tudi med obema priključkoma za Jesenice proti Ljubljani, med Lescami in Mostami proti Karavankam, na Jesenicah proti Slovenskemu Javorniku in na cestah Lesce-Bled in Bohinjska Bela-Bled na Bledu.

Na primorski avtocesti od Vrhnike proti Ljubljani je zastoj na posameznih odsekih. Zaradi prometne nesreče je oviran promet med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, vozila so na odstavnem pasu. Prehitevalni pas je zaprt med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani.

Zastoji so tudi na obalni hitri cesti med Bertoki in Koprom proti Portorožu ter na cestah Ljubljana-Brezovica-Vrhnika, Lucija-Izola, Izola-Jagodje ter Šmarje-Koper in Šmarje-Dragonja.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija