Avtomobilski spektakel na Grobniku

2. 3. 2011
Deli

Ljubitelji športne vožnje, hitrih avtomobilov, dirkalnikov in visokooktanske tehnike boste kmalu prišli na svoj račun. 19. marca (od 9. do 17. ure) se bo namreč asfalt priljubljene reške steze šibil pod težo Ferrarijev, Lamborghinijev, Porschejev, Maseratijev, Lotusov, K1, TVR-a in podobne eksotike.

Organizatorji (Grobnik Track Day) udeležencem pripravljajo raznovrstno dirkaško zabavo.

Začetniki se lahko odločijo za 15-minutne vožnje z napotili strokovnjakov za pravilne linije in zaviranje. Tisti izkušenejši bodo prišli na svoj račun s paketom vrednim 1.000 evrov, ki omogoča vožnje štirih čistokrvnih dirkalnikov: Radicalovih SR8LM (450 'konjev' in le 650 kilogramov) in SR3RS, Porschejevega Caymana Cup in Westfieldovega Aeroracea.

Glavni pokrovitelj dogodka, tuner RSR motorsport (www.rsrmotorsport.com), bo navdušencem nad navitimi avtomobili razkril nekaj skrivnosti kakovostnih predelav in po promocijskih cenah, ki med drugim vključujejo nekaj krogov po dirkališču, navil tudi vašega jeklenega konjička.

Poskrbljeno bo tudi za gledalce, ki bodo ob ritmih 'bencinskega' DJ-a čakali na rezultate izbora najlepšega obiskovalčevega avtomobila in pripadajočo nagrado. Na stezi bosta v pripravljenosti še dva hitra taksista, ki bosta obiskovalce prevažala z BMW-jevim M3 E90 (420 'konjev') in Renaultovim Cliom Sport.

Cenik vožnje po stezi (z lastnim avtomobilom) se začne pri 20 evrih za 15 minut in konča pri 140 evrih za polnih 8 ur hitrostnih užitkov. Več informacij dobite po e-pošti (info@track-day.info) in na naslovu www.track-day.info. (MG)

Foto: Igor Domijan

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol