Avtonomni električni avtomobil s Kitajske

22. 4. 2016
Deli

Kitajski spletni milijarder Jia Yueting, sicer znan kot ustanovitelj podjetja LeEco, ki je bilo prej znano kot LeTV, ustanovitelj avtomobilskega "kickstarterja" Faraday Future in partner številnih drugih podjetij je v Pekingu predstavil novo pridobitev, študijo avtonomnega električnega avtomobila s preprostim imenom LeSee.

LeSee je produkt lastnega razvoja podjetja in po njihovih besedah predstavlja le del vizije "deljenega mobilnega ekosistema prihodnosti". O avtomobilu ni veliko znanega, le to, da bo imel električni pogon in da bo presegel hitrost 200 kilometrov na uro. Ker bodo vanj integrirali tehnologije za avtonomno vožnjo, bo imel pogrezljivi volanski obroč, vsa armaturna plošča pa bo služila kot zaslon za prikazovanje avtomobilskih funkcij. Posameznim potnikom bo omogočil tudi dovolj zasebnosti pri njihovi zabavi, kot je poslušanje glasbe, ki pri tem ne bodo motili sopotnikov.

Kot je poudaril Jiu, bi avtomobil lahko postal tudi del zasebne flote s podatki o zasedenosti, ki bi se prikazovali na njegovem prednjem delu. Sposoben bo tudi samostojne nadgradnje med uporabo, postal pa naj bi tudi "prvo svetovno orodje za ekosistemsko mobilnost", karkoli bi že to lahko pomenilo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja