Avtoslalom na Ljubečni atraktiven tako za voznike kot za gledalce

Jutri, 13. septembra 2015, na avtopoligonu na Ljubečni pri Celju pripravljajo eno največjih avtomobilističnih prireditev v Sloveniji.

Avtoslalom na Ljubečni atraktiven tako za voznike kot za gledalce (foto: AMD Šempeter) AMD Šempeter
12. 9. 2015

Avtoslalom obiskovalcem ponuja ogled atraktivnih voženj, tekmovalci pa lahko na zavarovani progi sprostijo svoj adrenalin. Preizkusijo se lahko vsi vozniki z veljavnim vozniškim dovoljenjem in tehnično izpravnim vozilom, vse to je verjetno razlog, da so avtoslalomi zelo dobro obiskani. Na nedeljsko dirko je prijavljenih že 70 tekmovalcev, prijave bodo možne tudi na dan tekmovanja, gledalce pa čaka še posebno adrenalinsko presenečenje.

Avtoslalomi so med slovenskimi vozniki težko pričakovani, saj vsem voznikom omogočajo, da se preizkusijo v vožnji med stožci. Tekmovalce organizatorji razdelijo v razrede, glede na prostornino motorja njihovega jeklenega konjička. Z vsem tem organizatorji iz AMD Šempeter voznike ozaveščajo o pomenu varne vožnje v cestnem prometu na sploh. Ker lahko na avtoslalomu tekmujejo s serijskimi vozili, se slalom uvršča med najcenejše avto-moto športe.

Na Ljubečni bodo tekmovali vozniki iz vseh koncev Slovenije, tudi letos pa se jim bodo pridružili tekmovalci iz Hrvaške in Avstrije. Težko pričakovan je prihod avstrijskega voznika Patrick Mayerja, zmagovalca zadnjih treh dirk na Ljubečni, njegovih izzivalcev s kakovostnimi avtomobili pa tudi ne bo manjkalo.

Proga na avtopoligonu Ljubečna bo tako za voznike kot gledalce letos še posebej atraktivna. »Progo smo nekoliko podaljšali, vključevala bo tudi vožnjo po atraktivnem rondoju,« pojasnjuje Saša Friedrich, predsednik AMD Šempeter.

To bo že 10. dirka, ki jo organizirajo člani AMD Šempeter, zato so pripravili zanimive nagrade tako za voznike kot za gledalce. Avtohiša RO+SO bo enemu izmed srečnežev podarila Vikend paket z novim Fiatom 500L Living. Center Varne Voznje ZŠAM Celje bo prispeval trening varne vožnje za izbris točk. Pred dirko pa bodo izžrebali enega nagrajenca, ki mu bo AMD Šempeter podaril brezplačno štartnino na letošnji dirki.

Prijave in verifikacija tekmovalcev bodo potekale do 7.30 ure. Med 8.30 in 17.00 bodo tekmovalne vožnje, ob 17.30 uri je predvidena podelitev nagrad.