Bentley je predstavil hitri avtomobilski Wi-Fi

30. 10. 2018
Deli

Proizvajalec razkošnih avtomobilov Bentley bo lastnikom svojih limuzin omogočil uporabo vmesnika 'Advanced Connectivity', prvega varnega hitrega brezžičnega omrežja v avtomobilu.

Potniki bodo tako lahko med svojimi potovanji z avtomobilom nemoteno uporabljali spletni dostop s polno funkcionalnostjo in povezljivostjo, ki jim bo omogočil uporabo avtomobila kot mobilne pisarne. Ko se avtomobil denimo vozi s hitrostjo 110 kilometrov na uro, Bentleyjev napredni sistem WiFi ne omogoča le simultanega dostopa do vrste razvedrilnih in poslovnih aplikacij, ampak denimo tudi nemoten ogled videov v visoki ločljivosti prek več hkrati povezanih naprav.

Vse, kar morajo potniki narediti za nemoteno uživanje v spletu, je, da svoje mobilne naprave prek posebne aplikacije povežejo z brezžičnim omrežjem v avtomobilu. Uporabnikom bodo sicer omogočili varno uporabo aplikacije Bentley Skype for Business ter vrste virtualnih pisarniških aplikacij, kakršne so dostop in urejanje dokumentov, opravljanje video konferenc, izvajanje več hkratnih sestankov in prisotnost pri sprejemanju ključnih odločitev.

Pri Bentleyju so sicer opravili korenito tržno raziskavo, ki jim je omogočila odločitev za ustreznega partnerja pri projektu, in na koncu so se odločili za globalno komunikacijsko podjetje Viasat. Bentley Advanced Connectivity je namreč večkanalno virtualno zasebno omrežje, ki lahko signale do treh mobilnih operaterjev združi v en superhitri signal. Mobilni router WiFi v avtomobilu se sicer najprej poveže na statično širokopasovno vozlišče, ta pa se potem poveže s širokopasovnim omrežjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja