Bi vozili elektrificirano klasiko MGB?

17. 9. 2018
Deli

Specialist za klasične avtomobile iz angleškega Midlandsa RBW Classic Electric Cars se je v sodelovanju s podjetjem Zytek Automotive lotil elektrifikacije legendarnih klasičnih avtomobilskih modelov.

Njihov prvi elektrificirani klasični model je RBW MGB, za katerega so značilne vse oblikovne značilnosti konvencionalnega MGB-ja. Čeprav gre v bistvu za elektrifikacijo klasike, gre za popolnoma novi avtomobil, za katerega so karoserijske dele priskrbeli pri partnerju British Motor Heritage.

Kot je povedal direktor podjetja Peter Swan, so med razvojem avtomobile podvrgli strogim preizkusom, s katerimi so ugotovili, kje so najbolj obremenjeni zaradi električnega pogona. Zaradi silovite moči motorja so, kjer je bilo le mogoče, uporabili nove komponente.

RBW MGB je sicer že zapeljal na ceste in naj bi ga v letu 2019 izdelali v 18 primerkih za ceno 83 tisoč angleških funtov. Kmalu se mu bo pridružil še RBW XKSS, pri čemer bo seveda šlo za elektrificirano izvedbo Jaguarja XKSS in bo v štirih primerkih na voljo za 150 tisoč funtov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja