BMW 3 že šestič

21. 10. 2011
Deli

BMW je predstavil novo, že šesto generacijo BMW-ja serije 3. Kot pravijo v tovarni, se nova Trojka lahko pohvali z bolj elegantno obliko, še več športnosti v vožnji in še več udobja za potnike.

K temu pripomorejo tudi širša koloteka ter 93 milimetrov prirastka v dolžini in 50 milimetrov v medosni razdalji, ki se še najbolj poznata v povečanih prostornosti in udobju zadnje klopi. S 480 litri je za 20 litrov večji tudi prtljažnik. Avtomobil naj bi bil zaradi elementov lahke gradnje od predhodnika kljub temu lažji za dobrih 40 kilogramov.

Pod motornim pokrovom so za zdaj na voljo štirje motorji, dva turbodizelska 320d in dva turbobencinska: dvolitrski štirivaljnik 328i z največjo močjo 180 kW in trilitrski šestvaljnik 335i z največjo močjo 225 kW. Vsi so opremljeni tudi s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, sistemom Auto Start&Stop, kupci pa si lahko za doplačilo omislijo tudi osemstopenjski samodejni menjalnik.

Seveda je novi BMW serije 3 opremljen tudi s sodobnimi pripomočki za pomoč vozniku in zabavo potnikov, kot sta komunikacijski sklop BMW ConnectedDrive ali pa sistem Driving Experience Control, s katerim se lahko voznik odloča med športnim, ultrašportnim, udobnim ali gospodarnim načinom vožnje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja