BMW predstavlja serijo 4 Cabrio

14. 10. 2013
Deli

Prvi predstavnik nove serije 4 se na cestah že uveljavlja, najhitrejša različica M4 (sicer še kot študija) že buri duhove, zdaj pa je pripravljena tudi že kabrioletska različica.

Novi BMW serije 4 seveda tako kot kupejevski brat nadomešča kabriolet serije 3. S Štirico si pri BMW-ju želijo kupcem ponuditi novi oblikovni jezik, več elegance in tudi prestiža. V primerjavi s Trojko je novinec večji oziroma predvsem širši in ima daljšo medosno razdaljo.

Tridelna zložljiva trda streha ima izdatno zvočno izolacijo in tudi običajno notranjo osvetlitev, kar daje potnikom v notranjosti ob zaprti strehi občutek, kot da se vozi v običajnem kupeju. Hkrati je vozniku in sopotniku pri odprti strehi na voljo funkcija pihanja segretega zraka v predel vrata.

Ob začetku prodaje bo novi BMW serije 4 Cabrio na voljo z bencinskim šestvaljnikom (BMW 435i Cabrio) in bencinskim štirivaljnikom (BMW 428i Cabrio) ter štirivaljnim dizelskim motorjem (BMW 420d Cabrio). Moč motorja se bo k zadnjemu kolesnemu paru prenašala prek šeststopenjskega ročnega ali osemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"