BMW Clean Water Regatta ponovno na Bledu

13. 6. 2014
Deli

Kot je to zadnje leta v navadi, sredi junija BMW v sodelovanju z mednarodno veslaško zvezo in WWF organizira veslaški dogodek, ki združuje podjetja, šole in varstvo okolja.

Kar 138 podjetij iz Slovenije, Češke, Madžarske in Avstrije je pristopilo k trajnostno-športnemu projektu, ki s podporo BMW poteka pod okriljem Mednarodne veslaške zveze (FISA) v podporo pobudi za čisto vodo med Mednarodno veslaško zvezo in eno največjih okoljevarstvenih organizacij World Wide Fund for Nature (WWF).

»Dolgoročna vizija je temelj za uspešno trajnostno strategijo. V BMW Group zato podpiramo projekte, ki spodbujajo zavedanje o pomenu trajnostnega razvoja in ponujajo konkretne rešitve za bolj trajnostni danes in jutri.«, je o sodelovanju povedal Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija.

O varstvu okolja, predvsem pa o spoznavanju in ohranjanju vodnih ekosistemov, so se letos učili otroci, učenci in dijaki na več kot 200 izobraževalnih ustanovah v sedmih državah, kjer poteka program Ekošola. Njihovo raziskovanje so jim omogočila sodelujoča podjetja, ki se bodo 21. junija preizkusila v veslanju, enem izmed najbolj okolju prijaznih športov - trem predstavnikom podjetja se bo v četvercu pridružil izkušen veslač, najboljši iz vsake države pa si bodo priveslali vstopnico za nastop v velikem finalu, ki bo predvidoma potekal v okviru Svetovnega prvenstva v veslanju v Amsterdamu. Zmagovalni šolski projekti iz vsake države se bodo predstavili na eko promenadi, ki bo potekala vzdolž obale blejskega jezera. Še pred tem bo v petek, 20. junija, bo na IEDC – Poslovni šoli Bled potekal Modul za trajnostni razvoj. Na njem se bodo predstavniki sodelujočih podjetij seznanili s pomenom voda v Sloveniji in svetu, izpostavljene pa bodo dobre prakse podjetij.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"