Nürburgring dobil novega rekorderja, ki mora sedaj priti še na cesto

17. 6. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Novi BMW M3 Touring je še pred uradno predstavitvijo nase opozoril z rekordno vožnjo na Nürburgringu.

Kombijevsko oz. Touring različico modela M3 bodo javnosti prvič pokazali že čez teden dni na festivalu v Goodwoodu. Gre za poseben model - prvi kombijevski M3 doslej in edini kombijevski M v bavarski ponudbi, s čimer so se pridružili Mercedesu in Audiju, ki v takšni obliki ponujata RS6 in AMG-jevo izvedbo razreda E. Posebnost tega M-a bo torej uporaben prtljažnik, ki v kombijevski seriji 3 do police meri 500 litrov.

No ja, še pred tem je novi M3 Touring Nürburgrinško "severno zanko" odpeljal v času sedmih minut in 35 sekund ter tako podrl rekord med kombiji. Prevzel pa ga je prav od Mercedesovega AMG E63 S, ki je krog prevozil deset sekund počasneje (sedem minut in 45 sekund). Enak čas je na primer leta 2016 postavil Mercedes-AMG GT S.

Novi M3 Touring bo bržkone poganjal enak trilitrski prisilno polnjeni šestvaljnik kot limuzinski M3 in M4, ki v Competition različici zmore 375 kW (510 KM) in 650 Nm največjega navora, do 100 km/h pa limuzinski M3 Competition pospeši v 3,9 sekunde.

Govori se, da bo ob tem na voljo le s štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Gotovo so v primerjavi z limuzinsko različico prilagodili tudi vzmetenje, Touring pa bo že dobil tudi osmo generacijo sistema iDrive.

Preberite tudi: Bitka za tron// Kratki test BMW M3 Competition (2021)

V videu spodaj je med drugim prikazana rekordna vožnja po Nürburgringu in kako je BMW-jeva ekipa avtomobil pripravljala nanjo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol