BMW je za poletje precej očistil izpušne pline svojih modelov

1. 6. 2018
Deli

BMW je pred poletjem objavil, da je svojim modelom namenil precej osvežitev, med katerimi je pomembna predvsem novica, da bodo od julija vse bencinske in priključnohibridne modele v Nemčiji (in v veliki meri tudi drugje) opremili s filtri trdnih delcev, s katerimi jih bodo približali najnovejšim okoljskim merilom Euro 6d-TEMP.

S tem bodo število modelov, ki ustrezajo tem strogim merilom, povečali za 39, saj modele z dizelskimi motorji že od marca poleg filtra trdnih delcev serijsko opremljajo s selektivnim katalitskim konverterjem, ki z dodatkom AdBlue povsem zmanjša izpuste dušikovih oksidov.

Na voljo bosta tudi novi motorni različici BMW-jev X3 in X4. BMW X3 M40d, ki bo nabor motorjev tega križanca povečal na sedem, bo razpolagal z močjo 326 'konjev' in navorom 680 njutonmetrov ter bo do 100 kilometrov na uro pospešil v 4,9 sekunde, BMW X4 xDrive 30d pa bo razvijal moč 265 'konjev' in navor 620 njutonmetrov ter bo do 100 kilometrov na uro pospešil v 5,8 sekunde. Oba bosta delovala v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki bo od julija serijsko na voljo v nekaterih dodatnih BMW-jevih modelih, ki so jim namenili oblikovne osvežitve in osvežitve v paketih opreme.

BMW i8 Roadster je dobil možnost aerodinamičnega paketa, BMW 530e iPerformance pa bo BMW-jev prvi priključni hibrid, ki bo na voljo z možnostjo brezžičnega induktivnega polnjenja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja