BMW prehitel Toyoto

22. 5. 2012
Deli
BMW prehitel Toyoto

Po zadnji raziskavi, ki jo je opravilo podjetje za raziskavo trga, Millward Brown, je med avtomobilskimi znamkami BMW na prvem mestu prehitel Toyoto.

Toyota sicer še vedno uživa velik ugled v svetu, poraz pa gre pripisati tudi lanskoletnemu potresu, tsunamiju in nuklearni nesreči, ki je v celoti zamajala japonsko gospodarstvo. Na račun slednjega so nastale določene težave v proizvodnji in dobavi, ki so v enaki meri prizadele tudi ostale japonske avtomobilske znamke, kot so Honda, Nissan in seveda tudi Lexus.

Raziskava potrjuje tudi uspešno delo ostalih evropskih oziroma nemških znamk, saj se Mercedes-Benz, Audi in Volkswagen med drugim uspešno prebijajo tudi na azijski trg.

Med desetimi najboljšimi avtomobilskimi znamkami lahko najdemo tudi Hyundai, ki se z vedno bolj privlačnimi, pa tudi kvalitetnimi avtomobili, uspešno prodaja na vseh svetovnih trgih.

Sicer pa na lestvici 100. najboljši podjetij, že drugo leto zapored kraljuje Apple, na drugem pa je IBM prehitel Google in ga tako potisnil na tretje mesto.

Lestvica avtomobilskih znamk, v oklepaju skupno mesto na lestvici in premik v primerjavi s prejšnjim letom.

1. BMW (23) +10

2. Toyota (28) -10

3. Mercedes (46) +5

4. Honda (65) -11

5. Nissan (81) -2

6. VW (95) +15

7. Ford (-- )* -5

8. Audi (--) * +23

9. Hyundai (--)* (--)

10. Lexus (--) *-7

* Niso uvrščeni med top 100

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja