Bo novi McLarenov direktor odobril prvi SUV?

28. 4. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Potem, ko je že oktobra brez podanega razloga odstopil Mike Flewitt, so pri McLarenu naposled le predstavili njegovega naslednika.

Pri McLarenu so sporočili, da bo njihov novi generalni direktor postal Michael Leiters, položaj bo prevzel prvega julija letos. Leiters prihaja iz Ferrarija, kjer je bil tehnični vodja, pred tem je bil zaposlen tudi pri Porscheju in ima inženirsko ozadje z doktoratom.

Leiters britanskega proizvajalca super in hiperšportnih avtomobilov prevzema v težkem času. Finančno okrevanje med epidemijo je bilo zanje mučno, vmes so prodali tudi svoj objekt v Wokingu in ga nazaj najeli. Že od jeseni krožijo govorice, da naj bi McLaren preko Audija prevzela skupina Volkswagen. McLaren čaka tudi izziv elektrifikacije, ki naj bi jo v popolnosti izpeljali do leta 2026.

Ob tem je Leiters povedal, da: "Ne bi mogel biti bolj navdušen nad tem, da se bom McLarenu pridružil kot generalni direktor. McLaren je že prepoznan kot eden najbolj občudovanih proizvajalcev razkošnih superšportnikov. Ta sloves želim nadgraditi za naše zveste kupce, zaposlene, privržence in partnerje medtem ko bomo skupaj pisali naslednje poglavje McLarnove bogate zgodovine."

Bo Leiters spremenil McLarenovo politiko do SUV-jev?

Mike Flewitt, ki je iz položaja odstopil oktobra lani, je zatrjeval, da McLaren pod njegovim vodstvom ne bo razvijal SUV-ja. To bi se lahko sedaj hitro spremenilo, še posebej glede na težaven položaj, v katerem se je znašel McLaren. Leiters se je pri Ferrariju pred svojim odhodom namreč ukvarjal z razvojem prvega SUV-ja s poskočnim konjičkom in večkrat poudaril prepričanje v projekt. Če bi se McLaren res pridružil Audiju, pa bi McLarenov SUV verjetno postal le še vprašanje časa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja