Bond bo spet vozil Astona

5. 12. 2014
Deli

Za ljubitelje filmov o Jamesu Bondu je bil včerajšnji dan pomemben: izvedeli so namreč naslov novega filma o tajnem agentu 007 in kateri avto bo vozil.

Na dogodku v studiih Pinewood v Londonu (kjer bodo posneli večino novega, 24. filma o Jamesu Bondu) je namreč režiser Sam Mendes razkril naslov filma in Bondov novi avto. Novebra 2015 tako v kinematografe prihaja film z naslovom Spectre. Spectre je seveda ime zločinske organizacije, proti kateri se je Bond boril v filmih Dr. No, Thunderball, You only live twice, On her Majesty's secret service in Diamonds are forever.

V novem filmu bo Bond (ponovno ga bo igral Daniel Craig) vozil Aston Martin DB10, ki so na na prireditvi tudi prvič razkrili. Pri Astonu pravijo, da BB10 ni le filmski avto, temveč jasno namiguje na oblikovalske poteze prihajajočih serijskih Astonov, verjetno pa je najbolj podoben novemu V8 Vantage, ki naj bi na trg prišel leta 2017.

Pri Astonu bodo ročno naredili natanko 10 DB10 in kot pravijo, ne bodo naprodaj, pod motornim pokrovom pa se skriva 4,7-litrski V8. Karoserija je iz karbona, pri oblikovanju pa je z Astonovim oblikovalskim šefom Marekom Reichmanom sodeloval tudi režiser filma Sam Mendes.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja