Boschev tehnični kotiček: Light-Star

23. 8. 2013
Deli

Naj bo svetloba: Bosch Light-Star so najnovejši inovativni žarometi za avtomobile, necestna vozila in tovornjake.

 Računalniško nadzorovani in vodeni reflektor zagotavlja idealno osvetlitev cestišča z veliko močjo in kar najmanjšo izgubo svetlobe. Z novimi žarometi je vožnja tako po cesti kot zunaj cestišča varnejša. Poleg tega so tudi lepega videza. Z elegantno, prefinjeno zasnovo povsem upravičujejo svoje zvezdniško ime, Light-Star.

Žarometi so izdelani iz trpežnega nerjavečega jekla, odpornega proti razjedanju, njihovo ohišje pa uspešno kljubuje zunanjim vplivom, na primer vetru in drugim vremenskim pojavom. Zato so žarometi Light-Star primerni zlasti za uporabo v težkih razmerah na cestah in zunaj urejenih cestišč.

Na voljo so tri različice: Light-Star Halogen in Light-Star LED – obe izvedbi sta opremljeni z belimi in modrimi stekli – in Light-Star Xenon. Široka ponudba omogoča izbiro idealne rešitve za vsakršne razmere. Light-Star Halogen: halogenske različice so še zlasti primerne za gospodarska vozila. Vrhunska kakovost iz Boscha zagotavlja izjemno zanesljivost in dolgo življenjsko dobo. Light-Star LED: ti so popolna kombinacija funkcionalnosti in oblike. LED-obroč z dolgo življenjsko dobo in enakomerno porazdelitvijo svetlobe je opremljen z zaščito pred visoko napetostjo in nameščen okrog osrednjega halogenskega snopa ter deluje kot pozicijska luč. Žarometi Light-Star LED so na videz privlačni in tehnično dovršeni. Light-Star Xenon: inovativna ksenonska tehnologija je po učinkovitosti nadgradnja halogenskih sistemov. Žarometi Light-Star Xenon zagotavljajo popolno osvetlitev cestišča in z načinom osvetlitve, ki spominja na dnevno svetlobo, ponujajo visoko stopnjo udobja med vožnjo. Nadzorna enota ksenonskih žarometov je nevidno vgrajena v ohišje, zato je nameščanje žarometov Light-Star Xenon hitro in izjemno preprosto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol