Brad Pitt bo uprizoril dirkača, prvi napovednik je poln akcije

14. 7. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Film že nekaj časa snemajo na pravih dirkaških vikendih, skupaj z resničnimi vozniki te dirkaške serije.

Film, ki ga v sodelovanju s karavno Formule 1 pripravljata studia Apple Original Films in Warner Bros. Pictures je končno dobil prvi napovednik, datum premiere 25. junija 2025 in tudi naslov: F1. Upajmo, da so v scenarij vložili kaj več kreativnega navdiha…

V filmu ima glavno vlogo Brad Pitt, ki bo kljub svojim 60. letom, s katerimi je že opazno starejši od trenutnega najstarejšega voznika F1 Fernanda Alonsa, uprizoril dirkača Sonnyja Hayesa. Seveda gre za izmišljen lik, film pa bo sledil njegovi zgodbi, ko se, kot nekdanji voznik Formule 1 znova vrne v šport v sedežu ekipe APXGP, da mentorira ekipnega tovariša in novinca Joshuo Pearcea, ki ga bo uprizoril Damson Idris.

Profimedia

Vključenost drugih ekip še ni znana, dirkači in druge opaznejše osebnosti Formule 1 pa se bodo zagotovo večkrat pojavile vsaj v ozadju dogajanja, kot je razvidno iz napovednika, v katerem lahko med štartno proceduro opazimo tudi Maxa Verstappena, Fernanda Alonsa in številne druge. Kasneje se pojavi tudi Günther Steiner kot vodja ekipe Haas, čeprav to več ni. Vidnejšo vlogo bo najverjetneje imel Lewis Hamilton, ki je tudi eden od producentov tega filma.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan