Brezstrešni Audi A5 na sončni strani Alp

Novi Audi A5 Cabriolet je te dni na prodaj tudi v Sloveniji.

Brezstrešni Audi A5 na sončni strani Alp (foto: Audi) Audi
9. 4. 2009

Za A5 Cabrioleta je na voljo 15 barv zunanjosti, štiri barve strehe in tri barve stropa, streha, ki ni več Karmannova (kot je bilo doslej pri Audijih v navadi), ampak Magnina, je na voljo v dveh izvedbah (klasična in z dodatno zvočno izolacijo), odpre se v 15 sekundah tudi med vožnjo do hitrosti 50 kilometrov na uro, zapre pa v dveh sekundah več.

Vetrna mreža je serijska, v Sloveniji pa tudi notranje usnje oziroma kombinacija usnja in alkantare. Takoj so v ponudbi štirje motorji, še štirje pridejo v drugi polovici tega leta. A5 Cabriolet stane okrog 4.000 evrov več kot A5 kupe; najcenejši bo (ko pride na trg) z motorjem 1.8 TFSI (slabih 44 tisoč evrov), trenutno pa je najcenejši 2.0 TFSI s 132 kilovati (dobrih 46.654 evrov). Najdražji je v tem trenutku 3.0 TDI Quattro: 59.251 evrov.

Ta hip je v ceniku osem različic, ki zajemajo različne motorje (tri bencinske, dva turbodizla), menjalnike (ročni 6, Multitronic in S tronic) in pogone (prednji ali Quattro). Zanimivi doplačilni možnosti sta ogrevanje vratu (na voljo v drugi polovici letošnjega leta) in MMI Plus, ki pa je v tem avtomobilu – logično – brez glasovnega upravljanja. Še ena zanimivost: S5 Cabriolet ima motor z dvema valjema manj kot S5 kupe: šestvaljni 3.0 TFSI. (VK)

Foto: Audi