Brezstrešni Audi A5 na sončni strani Alp

9. 4. 2009
Deli

Novi Audi A5 Cabriolet je te dni na prodaj tudi v Sloveniji.

Za A5 Cabrioleta je na voljo 15 barv zunanjosti, štiri barve strehe in tri barve stropa, streha, ki ni več Karmannova (kot je bilo doslej pri Audijih v navadi), ampak Magnina, je na voljo v dveh izvedbah (klasična in z dodatno zvočno izolacijo), odpre se v 15 sekundah tudi med vožnjo do hitrosti 50 kilometrov na uro, zapre pa v dveh sekundah več.

Vetrna mreža je serijska, v Sloveniji pa tudi notranje usnje oziroma kombinacija usnja in alkantare. Takoj so v ponudbi štirje motorji, še štirje pridejo v drugi polovici tega leta. A5 Cabriolet stane okrog 4.000 evrov več kot A5 kupe; najcenejši bo (ko pride na trg) z motorjem 1.8 TFSI (slabih 44 tisoč evrov), trenutno pa je najcenejši 2.0 TFSI s 132 kilovati (dobrih 46.654 evrov). Najdražji je v tem trenutku 3.0 TDI Quattro: 59.251 evrov.

Ta hip je v ceniku osem različic, ki zajemajo različne motorje (tri bencinske, dva turbodizla), menjalnike (ročni 6, Multitronic in S tronic) in pogone (prednji ali Quattro). Zanimivi doplačilni možnosti sta ogrevanje vratu (na voljo v drugi polovici letošnjega leta) in MMI Plus, ki pa je v tem avtomobilu – logično – brez glasovnega upravljanja. Še ena zanimivost: S5 Cabriolet ima motor z dvema valjema manj kot S5 kupe: šestvaljni 3.0 TFSI. (VK)

Foto: Audi

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol