Bridgestone z novostjo DriveGuard

22. 1. 2016
Deli

Bridgestone bo od letošnje pomladi tudi v Evropi začel ponujati nove gume z oznako DriveGuard, s katerimi bodo imeli vozniki (in še posebej voznice) manj težav v primeru prazne gume.

Nove gume, ki bodo na voljo v 19 dimenzijah, bo mogoče namestiti na večino novejših avtomobilov, ki že imajo samodejni sistem za kontrolo tlaka v gumah (TPMS). Ta je od novembra 2014 obvezen pri vseh novih avtomobilih v EU. Gume DriveGuard so pri Bridgestonu razvili na podlagi dosedanjih izkušenj z izdelavo več rodov posebnih gum 'run flat', torej tistih, s katerimi je mogoče v primeru predrte gume voziti še nekaj deset kilometrov. V nasprotju s temi pa za gume DriveGuard niso potrebni posebni kolesni obroči, pač pa so primerne za montažo na običajne serijske. S prazno gumo DriveGuard je z največjo hitrostjo 80 km/h mogoče prevoziti še razdaljo okoli 80 km.

Pri Bridgestone pravijo, da je gume DriveGuard skladne mogoče namestiti na skoraj vse osebne avtomobile, če le imajo sistem TPMS. Računajo, da bo že letos v Evropi okoli 32 milijonov takšnih avtov, tako da je trg res velik. Dimenzije gum so od 185/65 R 15 do 245/40 R 18.

Cenovno se naj nove gume DriveGuard ne bi močno razlikovale od običajnih gum enakih dimenzij, seveda tistih iz višjega cenovnega razreda. Odlikujejo jih tudi dobre lastnosti za vožnjo na mokri podlagi (oznaka A), posplošena EU oznaka za gospodarnost pri porabi goriva pa je C. (T.P.)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"