Cadillac in Hummer ofenziva na našem trgu

1. 12. 2007
Deli

No, o pravi ofenzivi je sicer težko govoriti, je pa to prvi večji uradni korak obeh znamk na našem trgu. Za začetek je podjetje Ski & Sea, uradni prodajalec v Sloveniji, predstavilo tri terence.

Prvi je Hummer H3, ki je dobil evropsko tipsko homologacijo, znotraj nje je tudi nekoliko zmogljivejši vrstni petvaljni motor (zdaj 3, 7 litra in 244 'konj'), ponaša pa se s kar štiriletno garancijo. Trije so paketi opreme: Base, Luxury in Adventure; zadnji je še bolj terensko naravnan (drugačna nastavitev vzmetenja, drugačno razmerje v diferencialu, zapora zadnjega diferenciala). Naše cene: od 42.190 evrov.

Povsem sveža pa je za naš trg znamka Cadillac in znotraj nje modela SRX ter Escalade. Zadnji je prenovljen (tudi nov videz) in je v ZDA ikona te znamke (preverite spletno stran www.mycadillacstory.com), med drugim pa je na voljo tudi s 6, 2-litrskim motorjem V8, ki zagotavlja že zelo športne zmogljivosti. Lahko je šest- ali sedemsedežnik. Z bogato opremo, rokom dobave od enega do treh tednov (! ) in ceno od 79.663 evra bo močna konkurenca priznanim modelom GL, Range, X5 in Q7. Če kupci le ne bodo imeli zadržkov glede znamke.

Podobno velja za nekoliko manjšega SRX, ki je tehnično precej podoben Escaladu in prav tako letos prenovljen, prav tako bogato opremljen, le nekaj manjši in seveda cenejši od Escalada: od 46.802 evra. Tudi SRX je na voljo v dveh paketih opreme (Elegance in Sport Luxury) in z zadnjim ali s štirikolesnim pogonom. Na vrsti so kupci. (VK)

Foto: GM

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"