Če bi bili vsi (mladi) vozniki takšni, potem bi bile ceste precej bolj varne

Svoje znanje bosta proti drugim vrstnikom dokazovala v Madridu.

Če bi bili vsi (mladi) vozniki takšni, potem bi bile ceste precej bolj varne (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2022

Najboljša mlada voznika bosta AMZS in Slovenijo oktobra zastopala na evropskem tekmovanju za najboljšega mladega voznika, ki bo v Madridu, skupaj z drugimi finalistkami in finalisti pa sta postala tudi mlada AMZS ambasadorja varne vožnje.

AMZS je že šesto leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije Najboljši za volanom, v katerem lahko sodelujejo mladi do 26. leta starosti. Kvalifikacije so potekale prek spletnega testa. V dobrem mesecu je bilo rešenih več kot 2700 vprašalnikov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev se je uvrstilo v praktični del tekmovanja.

Izbor najboljšega mladega voznika in voznice se že nekaj let širi po Evropi. Prvi mednarodni izbor Best Young Driver pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA je bil leta 2019 v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, lani pa je tekmovanje, na katerem so poleg mladih iz Slovenije sodelovali še tekmovalke in tekmovalci iz Avstrije, Bolgarije in Poljske, za leti 2020 in 2021 organiziral poljski avtomobilski klub PZM.