Četrt stoletja močnega partnerstva. To pošast boste letos gledali na dirkah MotoGP!

17. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Varnostni avtomobili predstavljajo pomemben element dirkanja, tako da je pomembno, kakšen avto opravlja to vlogo. V MotoGP so lahko mirni.

VN Portugalske v MotoGP ne bo prinesla le začetka nove sezone, pač pa tudi nadaljevanje uspešnega sodelovanja med BMW in MotoGP. To traja že 25 let, v novi sezoni pa bo kot varnostni avto na prvenstvu nastopal novi BMW M2.

BMW oddelek M je torej že četrt stoletja partner Dorne, ki drži roko nad svetovnim prvenstvom, obe strani pa ob jubileju ugotavljata, da gre za plodno partnerstvo, ki se bo zagotovo še nadaljevalo.

Varnostni avto bo torej novi BMW M2, ki bo ritem z najboljšimi motociklisti na svetu držal s pomočjo prisilno polnjenega šestvaljnika s 343 kW (460 KM). Poleg značilne barvne podobe, ki združuje tako grafično podobo M oddelka kot MotoGP, je opremljen še s številnimi dodatki M Performance, kot so karbonski pokrovi ogledal ter zadnja spojler in difuzor, ne manjkajo pa niti Recarovi športni sedeži, šesttočkovni varnostni pas, varnostna kletka, gasilni aparat ter strešne signalne luči.

Ni pa M2 edini avto, ki ga bo oddelek M zagotovil za svetovno prvenstvo. Poleg varnostnega avtomobila bodo poskrbeli tudi za zdravniški avto, avtomobile funkcionarjev, v floti pa so tudi motorji BMW M 1000 RR, ki bodo imeli podobno vlogo kot varnostni avto.

Nova sezona v MotoGP se začne prihodnji konec tedna, 26. marca, z VN Portugalske.
 
 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"