Chevrolet bo moral preimenovati Bolta

1. 6. 2015
Deli
Chevrolet bo moral preimenovati Bolta (foto: GM)
GM

Chevrolet bo očitno moral najti novo ime za novi električni avtomobil Bolt, saj je ameriški urad za blagovne znamke USPTO zavrnil vpis njegovega imena v register.

Chevrolet je že lani avgusta zaprosil za registracijo imena Bolt, s katerim je poimenoval tudi napovedovalno študijo, ki jo je v začetku leta predstavil v Detroitu. Nekateri so tedaj napovedovali, da se bo serijski avtomobil imenoval drugače, s čimer bi se izognili nesporazumom zaradi zamenjave z Voltom, a je ime ostalo nespremenjeno. Vsaj do sedaj je bilo tako, saj je Američane očitno nekdo prehitel.

USPTO je namreč ugotovil, da je avgusta 2012 za vpis imena Bolt v njihov register zaprosila Yamaha, ki bi morala zdaj prošnjo umakniti ali pa ime dokončno registrirati. Obe podjetji bi se sicer dogovorili za zgladitev nesporazuma, a se je vmes izkazalo, da je bil še nekdo hitrejši. V Fort Waynu v Indiani namreč obstaja podjetje Bolt Custom Trucks, ki izdeluje spalne kabine za tovornjake in je svoje ime tudi registriralo pred Chevroletovo prijavo.

Glede na to, da se Chevroletu precej mudi, saj bi električni avtomobil rad predstavil oktobra letos, administrativni postopki pa nikjer niso ravno zgledno hitri, lahko za novinca torej po vsej verjetnosti pričakujemo novo ime.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja