Citroën DS4

31. 8. 2010
Deli

Iz koncepta se je razvil serijski model, ki predstavlja drugega člana družine DS. In to kakšnega, Citroën ima v svoji družini novega posebneža.

Francozi obljubljajo, da ga bo javnost podrobneje predstavila na jesenskem avtomobilskem salonu v Parizu. Privlačno in dinamično oblikovani avtomobil meri v dolžino 4, 27 metra, v širino 1, 81 in v višino 1, 81 metra. Rahlo je dvignjen, kar ga približa SUV-om. Potnike bo razvajalo veliko panoramsko steklo, voznika pa nenavaden pogled na okolje. DS4 je petsedežnik, ki v notranjosti s sedeži z anilinskega usnja in svetlobnimi usmerjevalniki ob kromiranih detajlih pričara premium vzdušje.

Na začetku prodaje bo ta novi model prestižne linije na voljo z 2 dizelskima motorjema Euro V, ki bosta serijsko opremljena s filtrom sajastih delcev: motor HDi 110 (na voljo bo izvedenka e-HDi) in motor HDi 160, ter s 3 bencinskimi motorji Euro V, razvitimi v sodelovanju z družbo BMW: motor VTi 120, motor THP 155 in končno novi motor THP 200 KM. Zadnja verzija, izdelana na osnovi 1, 6-litrskega motorja nudi zmogljivosti in ugodje na visoki ravni po zaslugi svoje moči (147 kW) in najvišjega navora (275 Nm pri 1700 vrt/min) z emisijo CO2 pod 149 g.Vsi ti motorji so opremljeni s 6-stopenjskimi menjalniki, ki so lahko ročni ali robotizirani.

Foto: Citroën

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol