Citroën Nemo Kombi

29. 1. 2008
Deli

Citroënov najmanjši limuzinski kombi Nemo Kombi je zasnovan na enakih temeljih kot njegov dostavniški brat Nemo. Žal serijski Kombi po konceptnem, ki smo ga videli v Bologni 2007, ni podedoval okroglih stranskih šip. Škoda, saj bi bil malček z njimi še bolj igrivega videza.

Je zelo kompaktne oblike - v dolžino meri vsega 3, 96 metra in v širino 1, 72, kar govori v prid njegovi okretnosti in uporabnosti v mestnem okolju. Ima prostor za pet potnikov, s 356 litri prostornine pa tudi dokaj velik prtljažnik, ki se lahko s preklopom zadnje sedežne vrste poveča na 884 litrov. Njegova posebnost so nesimetrična krilna zadnja vrata, ki se odpirajo skoraj do kota 180 stopinj, dostop do druge sedežne klopi pa je zaradi drsnih vrat (enojna ali par) lahek tudi v ozkih ulicah.

Citroën bo Nema Kombija ponudil tudi v izvedenki XTR z višjim vzmetenjem, z zaščitno ploščo pod motorjem, s širšimi bočnimi letvicami, z dodatno zaščitenima pragovoma in meglenkama, vgrajenima v spodnji del prednjega odbijača. Kombija bo poganjal ali 1, 4-litrski 50-kilovatni HDi (68 KM) ali 1, 4-litrski bencinski motor s 54 kilovati (74 KM).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"