'Civilna' Octavia se približuje različici RS

26. 3. 2019 | Janez Heimer
Deli

Škoda je danes za Octavio najavila nov paket opreme Dynamic+, s katerim želijo Čehi poudariti elegantno športnost svojega najbolje prodajanega modela.

Octavia bo v obeh karoserijskih različicah od zdaj torej na voljo tudi s paketom Dynamic+, ki vključuje črne poudarke karoserije, v notranjosti pa športnost poudarjajo športni sedeži, aluminijaste stopalke, športni volan in v črno oblečen strop. Paket opreme Dynamic+ bo na voljo z večino motorji, z nekaj dodelavami pa se Octavia lahko tudi s šibkejšim pogonskim agregatom po želji kupca približa različici RS.

Sprednji spojler Octavie Dynamic+ bo tako dobil črn podaljšek, prav tako bo črn okvir maske (paket Black, v katerega spadajo še črni pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal in zatemnjena stekla). Na zadku bo Octavio krasil črn difuzor, limuzinsko različico pa črn spojler na prtljažnem pokrovu. Na voljo bodo tudi trije novi modeli platišč: 17- ali 18-palčna v kombinaciji srebrne in črne barve ter mat črna 18-palčna platišča.

Octavia je seveda ključni in najbolje prodajani Škodin model, vodilni pri Škodi pa upajo, da bodo z bolj športno naravnanim paketom opreme navdušili še koga, ki pogleduje za različico RS, vendar zmogljivosti, ki jih ponuja najhitrejša in najzmogljivejša Octavia, preprosto ne potrebuje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja