Tudi ta nemški avtomobilski velikan bo odpuščal. Kot razlog pa so navedli ...

15. 2. 2024 | Gregor Žvab , STA
Deli
Tudi ta nemški avtomobilski velikan bo odpuščal. Kot razlog pa so navedli ... (foto: Continental)
Continental

Še eno v nizu velikih imen avtomobilske industrije bo poseglo po množičnem krčenju delovne sile. Razlogi vseh pa imajo eno skupno točko ...

Nemški dobavitelj avtomobilskih delov Continental je napovedal ukinitev 7.150 delovnih mest do leta 2025. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v družbi, se ukrep nanaša na delovna mesta po vsem svetu, z njim pa želijo olajšati prestrukturiranje zaradi prehoda na električna vozila.

Številka je višja od napovedi ...

Podjetje, ki je med drugim znano po pnevmatikah, namerava 1.750 delovnih mest ukiniti v raziskavah in razvoju. Odpuščanja so napovedali že lansko jesen, a je napovedana številka večja od prvotnih napovedi.

Continental bo odpustil več tisoč delavcev

Continental bo odpustil več tisoč delavcev

Profimedia

Vodja avtomobilskega dela Continentala Philipp von Hirschheydt je zagotovil, da bodo obravnavali vsakega zaposlenega posebej in si prizadevali za čim bolj ugodne rešitve.

Z ukinitvijo delovnih mest naj bi letne stroške zmanjšali za 400 milijonov evrov. Prihranek želijo med drugim nameniti pospešenemu razvoju tehnologij za vozila, ki bodo še bolj odvisna od programske opreme. Continental sicer po svetu zaposluje približno 200.000 ljudi.

Koliko odpuščanj še v avtomobilski industriji?

Ni pa Continental prvi in zagotovo tudi ne zadnji, ki se je odločil za tako drastične ukrepe. Prav tako lani so ukinitev 1.500 delovnih mest iz istega razloga napovedali pri Boschu, na odpuščanja pa niso imuni niti proizvajalci avtomobilov, med drugim je jasno, da bodo kader močno zmanjšali tudi pri Fordu.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol