Corvette ZR1 se v novo leto pelje močnejša kot kdajkoli prej

13. 11. 2017
Deli

Chevrolet je predstavil Corvette ZR1 za modelno leto 2019, ki se lahko pohvali z največjo močjo, najboljšimi lastnostmi na dirkališčih in najbolj sodobno tehnologijo v vsej svoji zgodovini.

V osrčju Corvette ZR1 je še naprej 6,2-litrski motor V8, ki so mu s pomočjo novega hladilnika vstopnega zraka, ki je za 52 odstotkov bolj učinkovit od tistega v Coorvette Z06, dvojnega vbrizgavanja goriva, pri katerem poleg glavnega vbrizga deluje še pomožni, in drugih modifikacij moč povečali na 755 'konjskih moči', navor pa na 969 njutonmetrov. Corvette ZR1 je poleg sedemstopenjskega ročnega prvič dobila tudi osemstopenjski samodejni  menjalnik z obvolanskimi ročicami.

Veliko pozornosti je bilo posvečene tudi aerodinamiki. Nova maska je oblikovana talko, da zrak usmerja naravnost v hladilni sistem, ki ga sestavlja kar 13 različnih izmenjevalnikov toplote. Na karbonskem pokrovu motorja je dodatna izboklina, ki skriva turbinski polnilnik in vmesni hladilnik vstopnega zraka. Aerodinamični dodatki, med katerimi izstopa veliko nastavljivo krilce na zadku, skrbijo tudi za močan potisk avtomobila k tlom, ki omogoča največjo hitrost 210 milj oziroma 338 kilometrov na uro.

Hkrati z novo Corvette ZR1 je Chevrolet predstavil tudi novi dinamični oblikovni paket  Sebring Orange Package, ki poleg živahne oranžne barve  obsega oranžne zavorne čeljusti, oranžne varnostne pasove in šive na sedežih, aluminijasto ureditev notranjosti in še nekaj dodatkov v oranžni barvi.