Dacia Logan MCV kot terenski Stepway; Romuni za Ženevo pripravili posebno serijo

22. 2. 2017
Deli

Po Sanderu, Lodgyju in Dokkerju je tudi kombi Logan MCV dobil nekoliko bolj robustno, na terenu uporabno različico Stepway. Dacia je za avtomobilski salon v Ženevi pripravila tudi posebno kolekcijo Summit Special Edition.

Dacijin edini zares terenski avtomobil sicer še naprej ostaja Duster, saj je tudi Logan MCV, tako kot drugi modeli iz te linije, na teren pripravljen zgolj z nekaj zaščitne plastike prijetnega videza in z nekoliko povišanim podvozjem. Tega so za 50 milimetrov povišali na 174 milimetrov, kar je dovolj, da Logan MCV Stepway opravi tudi s slabšimi makadami, seveda pa ne more biti zares kos terenskim voznim razmeram.

Atributi Dacije Logan MCV Stepway so seveda enaki kot pri drugih modelih iz serije, za pogon pa bosta skrbela dva motorja: 0.9-litrski turbobencinski motor TCe 90 in 1,5-litrski turbodizelski motor dCi 90, oba v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom.

Dacia bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila tudi posebno serijo Dusterja, Sandera Stepway in Logana MCV Stepway, Summit Special Edition, ki so jih zasnovali na najvišjem paketu opreme Laureate in ju ponujajo v dveh barvah karoserije, sivi 'Nordic Grey' in oranžni 'Magma Orange' (samo Sandero Stepway), v kombinaciji s posebnimi 16-palčnimi platišči. V notranjosti  bodo izstopale predvsem oranžne oznake, ki opozarjajo na posebno serijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja