Dame in gospodje, Mini John Cooper Works

12. 12. 2014
Deli

Pri Miniju so predstavili najmočnejši serijski avtomobil v zgodovini, 231-konjski John Cooper Works. 

Čeprav je najšportnejši Mini v novi preobleki kar precej spremenjen, saj ponuja za 10 odstotkov več moči in 23 odstotkov več navora kot predhodnik, je ohranil svoje bistvo: užitek v vožnji, sploh na dirkališču. Pod motornim pokrovom se skriva dvolitrski prisilno polnjeni motor, za prenos do prednjih koles pa v osnovi poskrbi 6-stopenjski ročni menjalnik, lahko pa obkljukate tudi 6-stopenjski Steptronic.

Za varno ustavljanje so mu pritaknili zavore znamke Brembo (spredaj 4-batni zavorni čeljusti!), za boljšo aerodinamiko izrazitejše spojlerje, za odlično lego na cesti pa še zmogljive 17-palčne gume na posebnih aluminijastih platiščih.

Prav tako so dodelali podvozje, ki je seveda veliko bolj športno, in prilagodili elektromehanski Servotronic. Seveda je bila posebna pozornost posvečena tudi elektronskim pomagalom, saj ima JCW tudi DSC (stabilnostni sistem), DTC (dinamični sistem nadzora trakcije), funkcijo Performance Control in predvsem EDLC (elektronska delna zapora diferenciala). Za zahtevne pa ponujajo še projicirni zaslon (Head Up Display), značilne vzdolžne črte na karoseriji in še veliko več iz nabora John Cooper Works Pro. 

Naprodaj naj bi bil spomladi 2015.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"