Danes odpira vrata 24. Avtomobilski salon Slovenije

27. 3. 2017
Deli
Danes odpira vrata 24. Avtomobilski salon Slovenije

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z današnjim dnem svoja vrata odpira 24. Avtomobilski salon Slovenije. Obiščete ga lahko že danes po 15. uri ali pa vsak dan do nedelje 2. aprila.

Na 11.000 kvadratnih metrih razstavnih površin si boste lahko ogledali 260 vozil, ki jih razstavlja 27 avtomobilskih znamk. 29 avtomobilov bomo v Sloveniji videli prvič, marsikateri avtomobil pa bo v Ljubljano pripeljal naravnost s pravkar zaključenega ženevskega avtomobilskega salona. Na salonu bo tudi sedem električnih in sedem hibridnih avtomobilov.

Renault, Dacia, Peugeot, Citroën in DS se bodo predstavili v montažni dvorani A1, v kupoli A bodo Suzuki, Toyota in Ford, dvorana A2 bo gostila Audi, Volkswagen, Škodo, Seat in Porsche, v dvorani C bodo razstavljali Hyundai, Mazda in Opel, v dvorani B bodo Mercedes-Benz, Smart, Lexus in Nissan, v montažni dvorani F pa BMW in Mini. V montažni dvorani D bodo razstavljena lahka gospodarska vozila. Na salonu si boste lahko ogledali tudi Alfa Romeo Stelvio, Volvo, Lamborghini in nekatere motocikle ter električne avtomobile Tesla, ki bodo razstavljeni v preddverju dvorane B2.

Obiščete lahko tudi Tehnološki paviljon Avtomobilnosti, kjer vam bodo avtomobilski poznavalci in strokovnjaki posredovali različne informacije, ki so pomembne pri nakupu avtomobila in v zvezi z avtomobilizmom nasploh, pa naj gre za pogonsko tehniko, opremo, povezljivost, udobje, varnost in še kaj. Svoje vozniške sposobnosti boste lahko preskusili tudi na simulatorju, v katerem vam bodo nazorno prikazane različne nevarnosti, s katerimi se lahko soočite med vožnjo avtomobila.

24. avtomobilski salon Slovenije bo svoja vrata vsak dan odprl ob 9. uri, med tednom do petka ga bodo zapirali ob 20 uri, v petek, soboto in nedeljo pa se bodo obiskovalci lahko na njem zadržali do 21. ure. Redna vstopnica za odrasle stane 8 evrov, s popustom za dijake, študente in upokojence pa 6 evrov Družine z dvema odraslima in do tremi otroci, starimi do šestnajst let, lahko za 20 evrov kupijo skupno družinsko vstopnico, za otroke do sedmega leta pa je, seveda v spremstvu odrasle osebe, vstop brezplačen. Ob vstopnici boste prejeli tudi izvod 7. številke revije Avto magazin, v katero smo vključili salonski katalog.

Vstopnice lahko kupite tudi preko spletne strani Gospodarskega razstavišča "www.avtomobilski-salon.si" ali sistema Mojekarte.si, v katerega so vključene tudi Petrolove bencinske črpalke. Organizator priporoča "zeleno kombinacijo", kar pomeni, da avtomobil parkirate na parkiriščih Žale II, II, IV in V ter P+R Stožice in Barje, do Gospodarskega razstavišča pa se pripeljete z mestnim avtobusom, ki je, če imate pri sebi vstopnico, za vas brezplačen. Konec tedna bodo za obiskovalce salona brezplačna tudi nekatera parkirišča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja