Danes policisti začenjajo novo preventivno akcijo. Kaj bodo preverjali tokrat?

7. 8. 2023 | STA
Deli
Danes policisti začenjajo novo preventivno akcijo. Kaj bodo preverjali tokrat? (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

V prihodnjih dneh vas nespametna vožnja lahko še hitreje udari po žepu.

Agencija za varnost prometa in policija bosta danes začeli akcijo Hitrost. Gre za tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo, ki bo trajala do konca tedna. Policisti bodo ob rednem delu izvajali poostren nadzor hitrosti na cestnih povezavah, kjer bo to mogoče.

Policija

Robert Vehovec iz sektorja prometne policije na generalni policijski upravi, ki je voznike pozval k spoštovanju omejitve hitrosti, je dodal, da je časovni prihranek zaradi hitre vožnje na daljših razdaljah neznaten, tveganje pa strašansko. Pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom je neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok za njihov nastanek, pa je poudarila vršilka dolžnosti direktorice agencije Simona Felser.

Glavni dejavniki tveganja za nastanek prometne nesreče so ob neprilagojeni hitrosti še uporaba mobilnega telefona in vožnja pod vplivom alkohola.

So pa s policije kmalu po objavi v medijih sporočili, da v luči nedavnih dogodkov preklicujejo zgoraj omenjeno akcijo. Več o tem pa TUKAJ.

Preberite še: Revolucionarni BMW nove dobe je že blizu proizvodnji - Preverite njegov videz!

BONUS VIDEO: BMW Serije 7 je novo merilo avtomobilskega prestiža in ekscesov – poglejte si tehnološke igračke, s katerimi navdušuje

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol