Konec tedna bo v znamenju del na avtocestah. Gneča bo neizogibna

13. 10. 2023 | STA
Deli
Konec tedna bo v znamenju del na avtocestah. Gneča bo neizogibna (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)
Žiga Živulovič jr./Bobo

To so lokacije, kjer lahko pričakujete zastoje!

Dars bo konec tedna izvajal dela na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani ter na odsekih štajerske avtoceste med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani ter v isti smeri med priključkoma Celje zahod in Celje center. Promet bo urejen po enem pasu, pričakovati je zastoje.

Kot so sporočili z Darsa, je po koncu turistične sezone na slovenskem avtocestnem omrežju potrebnih več nujnih popravil poškodovanih vozišč. Gre sicer za kratkotrajna dela, ki pa lahko glede na količino prometa na posameznih odsekih pomembno vplivajo na pretočnost prometa.

V soboto bo tako med 6.15 in 24.00 na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi popravila asfaltne površine v dolžini približno 600 metrov. Promet bo urejen samo po enem prometnem pasu.

V sredo pa bo na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru med 6.30 in 16.00 zaprt prehitevalni pas zaradi popravila asfaltne površine. Na odseku te avtoceste med Brezovico in Vrhniko sta v obeh smereh zaprta tudi prehitevalna pasova v dolžini nekaj manj kot en kilometer zaradi gradnje avtocestnega priključka Dragomer.

Samo po enem pasu bo promet to soboto med 7. in 20. uro potekal tudi na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani. Tam bo zaprt vozni pas zaradi popravila dilatacije.

Med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Ljubljani pa bo med 6. in 20. uro zaprt vozni pas zaradi popravila asfaltnih površin. Promet bo prav tako potekal po enem pasu.

Na omrežju avtocest in hitrih cest se medtem nadaljujejo tudi druga obnovitvena dela, ki prav tako občasno povzročajo zastoje.

Na severni ljubljanski obvoznici, kjer so pred kratkim po dolgotrajni obnovi odprli odsek med Tomačevim in Zadobrovo, še naprej poteka obnova nadvoza Dunajske ceste nad hitro cesto, ki ga financirata ljubljanska občina in Dars. Trajala naj bi do novembra.

V noči na soboto bo med 23.00 in 23.30 popolna 30-minutna zapora med priključkom Nove Jarše in krožiščem Tomačevo ter med razcepom Zadobrova in priključkom Nove Jarše zaradi montaže portala čez obvoznico.

Predvidoma do konca oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje, na južni ljubljanski obvoznici pa bosta do konca leta zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove.

Na gorenjski avtocesti bo v ponedeljek med 5. in 13. uro med Radovljico in Lescami proti Jesenicam zaprt vozni pas v dolžini približno 500 metrov zaradi nakladanja izrednega tovora. Med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod bo predvidoma do sredine novembra potekala že dlje časa trajajoča sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4, še do sredine marca pa bodo do štirikrat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja ob gradnji druge predorske cevi.

Na pomurski avtocesti bosta do predvidoma 25. oktobra na odseku med Pernico in Lenartom v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova zaradi izgradnje novih in ureditve obstoječih službenih prehodov ter lokalnih sanacij v sklopu preplastitve avtoceste.

Med Turniščem in Dolgo vasjo pa poteka celovita obnova vozišča, zaradi česar je zaprta polovica avtoceste v smeri proti Lendavi, ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na obalni hitri cesti med Koprom in Izolo pa bo v smeri Izole predvidoma do konca decembra zaradi gradnje kabelske kanalizacije za nov zmogljivejši električni daljnovod promet potekal po enem pasu. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli zaradi del na območju pospeševalnega pasu.

Preberite še: Test: Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 4x4 - Robustnost

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

 

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol