Znane so nove lokacije sekcijskega merjenja hitrosti na slovenskih avtocestah

Dva dni nazaj smo objavili novico, da Družba za avtoceste RS s trojanskega odseka avtoceste umika sistem za sekcijsko merjenje hitrosti. Zdaj je že znanih sedem avtocestnih odsekov, na katerih bodo v roku naslednjih dveh let postavili sisteme za sekcijsko merjenje hitrosti.

Znane so nove lokacije sekcijskega merjenja hitrosti na slovenskih avtocestah (foto: DARS) DARS
27. 10. 2017

Na Darsu so analizirali število prometnih nesreč in prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti ter ugotavljali tudi, kateri cestni odseki vključujejo več elementov, ki predstavljajo povečano tveganje, kakršni so predori, viadukti, priključki cest in razcepi. Na podlagi teh podatkov so določili sedem odsekov, na katere bodo postavili sisteme za merjenje hitrosti. Trojanski odsek avtoceste med Vranskim in Blagovico ostaja, le da bodo meritve potekale v obe smeri. Poleg njega bodo hitrost v obe smeri merili še na odseku avtoceste med Brezovico in Vrhniko, enosmerno merjenje pa bo vzpostavljeno še na treh drugih odsekih. Bolj podrobno pa v spodnjem seznamu.

Štajerski avtocestni krak:

  • A1 smer Ljubljana na odseku Vransko-Blagovica - predvidoma v drugi polovici 2018.
  • A1 smer Maribor na odseku Blagovica-Vransko - predvidoma v drugi polovici 2018.
  • A1 smer Ljubljana na širšem območju Celja med priključkoma Dramlje in Arja vas – začetek predvidoma po 30. juniju 2019.

Dolenjski avtocestni krak:

  • A2 smer Novo mesto na višnjegorskem klancu na odseku Grosuplje-Ivančna Gorica – začetek predvidoma po 31. decembru 2018.

Primorski avtocestni krak:

  • A1 smer Koper med priključkom Logatec in viaduktom Ravbarkomanda – po 31. decembru 2018.
  • A1 smer Koper med priključkoma Brezovica in Vrhnika – predvidoma po 30. juniju 2019.
  • A1 smer Ljubljana med priključkoma Vrhnika in Brezovica - predvidoma po 30. juniju 2019.