Dela na cestah pri koncu; med prazniki več prometa

30. 10. 2008
Deli

V prazničnih dneh okrog 1. novembra bo ponovno več prometa na cestah, dodatne zastoje pa že dalj časa povzročajo številne zapore na avtocestnem križu. Predvsem na primorski avtocesti, kjer pot od Ljubljane do Kopra lahko traja tudi do tri ure. Dars obljublja, da bo kmalu bolje, saj naj bi na tem odseku do sobote končali dela na treh gradbiščih.

Na Darsu pojasnjujejo, da gre na dobrih 100 kilometrov dolgi primorski avtocesti za nujna vzdrževalna dela, ki pa jih bodo kmalu zaključili. Na odsekih med Logatcem in Uncem, Postojno in Razdrtim ter na viaduktu Ravbarkomanda je tako cestišče že obnovljeno, zapore pa bodo odstranjene v naslednjih dneh.

Dela naj bi še pred prazniki končali tudi na obalni hitri cesti med Strminom in Koprom, tako da bodo ostala samo še obnovitvena dela na odseku med Uncem in Postojno ter na odseku med Senožeči in Gabrkom. Tam bodo dela predvidoma končana do 20. novembra.

Policija v teh prazničnih dneh voznikom svetuje, naj se na pot odpravijo pravočasno in upoštevajo spremembe prometnega režima v bližini pokopališč, opozarjajo pa tudi na nevarnost vlomov v vozila. Obiskovalce pokopališč opozarjajo, da primerno zavarujejo vozila in ostalo lastnino. Policija je podrobne nasvete objavila na svoji spletni strani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja