Delavnice za večjo varnost v prometu

V šolske klopi se bo kmalu vrnilo 175.721 šolarjev, 22.293 pa jih bo prag osnovne šole prestopilo prvič, zato je zelo pomembno, da jih pravočasno izobrazimo in osvestimo tudi o prometni varnosti.

Delavnice za večjo varnost v prometu (foto: Zavod varna pot) Zavod varna pot
30. 8. 2016

Zavod Varna pot bo v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija od konca avgusta do konca septembra organiziral preventivno-izobraževalne delavnice pred Lidlovimi trgovinami v Ljubljani, Mariboru, Slovenskih Konjicah, Sežani, Postojni, Slovenj Gradcu, Črnomlju, Kamniku in na Ptuju ter na dogodku Čarobni dan v Volčjem potoku.

Na delavnicah, ki bodo letos potekale že tretjič, je v preteklih dveh letih sodelovalo več kot 2.500 otrok po vsej Sloveniji, s čimer so pomembno prispevale k obogatitvi programa na področju prometne vzgoje, ki ga vrtci in šole že sicer redno izvajajo.

Otroci in njihovi starši, ki morajo biti ključen zgled vedenja in upoštevanja pravil v prometu, saj s tem pomembno vplivajo na odnos otrok do varnosti na cestah, bodo na delavnicah spoznali različne situacijami v prometu na posebnem prometnem poligonu, prilagojenem otrokom, in pomen uporabe varnostnega pasu in otroškega sedeža za različne starostne skupine. Na voljo bodo simulacijska očala za prikaz nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, in tehtnice za naletne teže, ki pokažejo, kakšne sile delujejo pri nesrečah in kakšne posledice lahko imajo za udeležence v prometu. Novost letošnjih delavnic bo prikaz vpliva uporabe mobilnih naprav med vožnjo in kako nevarno je lahko to početje, zato se na vožnjo z avtom vedno odpravimo brez telefona v roki.