Deveta dirka Formule E bo na Rdečem trgu v Moskvi

3. 6. 2015
Deli

V soboto bo že deveta dirka FIA Formule E v letošnji sezoni. Priredili jo bodo v ruski prestolnici Moskvi in to kar na Rdečem trgu, tako rekoč v preddverju Kremlja.

Ob zidovih starodavne palače ruskih vladarjev bodo uredili Paddock. Bolidi bodo štartali ob bregu reke Moskve, potem pa se bodo vzdolž nje v nasprotni smeri urinega kazalca odpeljali proti ostremu 90-stopinjskemu ovinku v levo in v smeri proti severu nadaljevali pot do Starega trga. Na njem se bodo soočili s hitrim zaporedjem 90-stopinjskih ovinkov. S Starega trga jih bo steza mimo palače Gostiny Dvor vodila do Kremlja, kjer se bodo po nekaj ostrih serpentinah vrnili na izhodišče ob reki Moskvi in zaključili krog dolžine 2,39 kilometra.

Predsednik FIA Jean Todt je v izjavi pred dirko v Moskvi dejal: "Po premieri serije WTCC pred dvema letoma in Formule 1 lansko leto lansiranje še enega FIA prvenstva v tej državi predstavlja pomemben mejnik na poti rasti. Popolnoma v skladu je s tradicionalno vlogo FIA kot vodilne promotorice inovacij, tehnologije in moči avtomobilskega sektorja. Prepričan sem, da bo Moskva uživala v prireditvi."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja