Vreme že povzroča nevšečnosti, predvsem na primorskem

12. 9. 2024 | STA
Deli
Vreme že povzroča nevšečnosti, predvsem na primorskem (foto: Srdjan Živulović/BoBo)
Srdjan Živulović/BoBo

Kar nekaj vozišč je tudi poplavljenih. Preverite katera.

Obilne padavine povzročajo nevšečnosti predvsem na Obali. Zaradi poplavljenega vozišča je promet oviran na več odsekih hitre ceste Izola-Škofije kot tudi na regionalnih cestah. Na prometnoinformacijskem centru voznikom odsvetujejo pot na Obalo, če to ni nujno potrebno. Čez dan pa bodo vodotoki in manjše reke naraščali v večjem delu Slovenije.

Preberite še:

Na prometnoinformacijskem centru v okolici Izole, Kopra in Bertokov svetujejo previdno vožnjo. Zaradi obilnega deževja je Mestna občina Koper omogočila brezplačno parkiranje v parkirnih hišah Belveder in Sonce. Parkirni hiši bosta prosto dostopni do 8. ure v petek.

Ker je makadamsko parkirišče za tržnico poplavljeno, na občini vse uporabnike tega parkirišča opozarjajo, naj čim prej preparkirajo svoja vozila.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zaradi poplavljenega vozišča promet oviran tudi na cesti Pivka-Ilirska Bistrica pri Ribnici. Na dolenjski avtocesti pa je zaradi vode na vozišču zaprt izvoz na počivališče Podsmreka proti Ljubljani.

Že ponoči, ko o težavah zaradi vremena niso poročali, je bilo največ dežja na zahodu države, kjer je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) padlo večinoma okoli 20 milimetrov padavin. Do jutra je sicer največ dežja padlo na Kaninu, in sicer 45 milimetrov.

Vodotoki v slovenski Istri so hitro narasli že zjutraj in nekateri že poplavljajo. Čez dan bodo ob nevihtah z močnimi nalivi hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki in manjše reke v večjem delu Slovenije. Verjetna so razlivanja posameznih hudourniških vodotokov ter poplave padavinske in zaledne vode. Ob dolgotrajnejših nalivih so možne poplave ob hudourniških vodotokih in manjših rekah, sprva v slovenski Istri in na zahodu države, čez dan pa tudi v osrednji, severni in južni Sloveniji, opozarja Arso.

V petek pa bodo še naraščale Sava v spodnjem toku ter Ljubljanica, Krka, Kolpa, Drava in Mura. Drava se lahko razlije na običajnih območjih.

Vožnja po dežju zahteva dodatno previdnost. Tu je nekaj nasvetov