Dobrodelno do Mongolije

Slovenska predstavnika odprave Mongol Charity Rally sta krenila na 14.000 kilometrov dolgo pot do Mongolije, kjer bosta avtomobil Ford Ranger 2,5 TDI letnik 2006, opremljen z Dunlopovimi pnevmatikami, podelila dobrodelni organizaciji.

16. 7. 2014

V sklopu dobrodelne odprave Mongol Charity Rally je na pot krenila tudi slovenska ekipa FENNECteam, ki jo sestavljata Katja Kern in Matej Meglič (sodelovala in se prebila v finale sta se tudi v naši aksci Škoda Yeti 4x4 izziv). Cilj odprave, ki poteka pod okriljem organizacije GO-HELP, je prepeljati dovolj novo in brezhibno delujoče vozilo v mongolsko prestolnico Ulaanbaatar in ga podeliti izbrani lokalni ustanovi.

Slovenska odprava se je na pot na drugi konec sveta odpravila z avtomobilom Ford Ranger 2,5 TDI letnik 2006, ki je opremljen s pnevmatikami DUNLOP GRANDTREK AT3 dimenzije 265/70R15. Pot od Slovenije do Mongolije bo dolga skoraj 14.000 kilometrov, vodila čez 10 držav in trajala približno en mesec. Na koncu pa bo omenjen avtomobil prejela določena ustanova. Ponavadi donacijo prejmejo bolnišnice, gasilski domovi, poštne ustanove ali določeno mesto oz. vas, ki ga koristi za prevoz otrok v šolo.